2. септембар 2012.

Kuhinja~ dizajn hrane





Jelo ne samo što treba da bude ukusno već obavezno mora da zavede svojim izgledom, reći će vam svaki pravi hedonista, ali i fotograf i stilista hrane. Sve je tu važno: lepi tanjiri, salvete i čaše, i to da li krem od brokolija lepo izgleda u svetloroze posudi kao kontrast jarkozelenom povrću, kao i u kojoj činiji pečenje deluje kao kralj trpeze. Nehajno ostavljene mrvice pored brusketa, iz dlana slučajno ispale borovnice pored frapea ili hladna minimalistička postavka sušija na tanjiru, sve to, uz mnogo drugih detalja ide uz serviranje hrane.



Svaki dobar kuvar i svaka kulinarska biblija, uz detaljne recepte, imaju još bolje ilustracije hrane. To su one fotografije koje raspaljuju apetit, pa odmah poželite da pojedete sve što se na njima nalazi, bez obzira na to što ste minut pre toga obilno ručali.

Related image


Svoj talenat pokazuju veliki kuvari, u domaćinstvu obični ljudi. Čini se da razlika između šefova kuhinja i domaćica- domaćina je u tome što prvi imaju neograničene stvari za dekoraciju. Nije tako. U svakoj kuhinji postoji dovoljno hrane sa kojom se obrok može dodatno ukrasiti.


Related imageRelated image

Related imageRelated image

Нема коментара:

Постави коментар